• Adviseur Thuisin van der Woude

  €0,00

  Beschrijving

  Roel de specialist en adviseur van Thuisin van der Woude

  Adviseur Thuisin van der Woude
 • Etna Coffee Technologies

  €0,00

  Beschrijving

  Etna Coffee Technologies

  Etna Coffee Technologies
 • Antoinet van Helvoirt

  €0,00

  Beschrijving

  Antoinet van Helvoirt, waterschap Rijn en IJssel, waterraad

  Antoinet van Helvoirt
 • Vincatus wijnen

  €0,00

  Beschrijving

  Vincatus wijnen
 • Babor beauty en Spa

  €0,00

  Beschrijving

  Babor beauty en Spa
">

Een profielfoto is geen pasfoto

Een profielfoto is geen pasfoto

Met enige regelmaat krijgen wij mensen voor onze lens die blij verrast zijn over het resultaat, “dit is veel mooier dan mijn pasfoto, dit is wie ik echt ben”. 

Wat is het verschil?

Een pasfoto en profielfoto worden voor verschillende doeleinden gebruikt en op een totaal andere manier gefotografeerd. Een profielfoto legt de nadruk op wie je bent, waar je voor staat. Dit is een foto die je kiest om jezelf te vertegenwoordigen op social media. De pasfoto is voor je reisdocument waarbij karakter en expressie niet belangrijk zijn. Over  het algemeen met één druk op de knop gemaakt. En hierdoor niet geschikt voor je social media kanalen. Als fotograaf ben ik ervan overtuigd dat je voor een goede profielfoto de tijd neemt en er met zorg wordt gefotografeerd.

Wat is een goede profielfoto / headshot?

Maar wat is nu een goede profielfoto, ook wel headshot genoemd? Deze straalt uit wie je echt bent en voldoet volgens ons aan de volgende aspecten:

 • Breng vooral je gezicht in beeld, maak een close-up
 • Zorg voor een neutrale achtergrond
 • Is een weergave van wie je echt bent
 • Kijk in de camera en maak contact met de kijker
 • Is scherp en duidelijk
 • Zorg voor representatieve kleding
 • Recente foto

Close-up

Een foto waar je in zijn geheel op staat laat meer zien van je kleding, je houding en je omgeving. Maar zegt minder dan een foto van je gezicht doet, een close-up foto. Deze zorgt voor een open en betrouwbare uitstraling en geeft gevoel dat de kijker contact met je kan maken. Als de profielfoto klein staat afgebeeld, dan is je uitstraling nog steeds goed te zien. 

Neutrale achtergrond

Profielfoto’s zijn meestal kleine foto’s. Details in de achtergrond kunnen rommelig of afleidend overkomen. Zorg daarom voor een rustige achtergrond en een goede belichting. Hierdoor blijft de focus op jou als persoon liggen. Een extra tip: ga niet te dicht bij een lege muur staan bij zonnig weer. Hierdoor ontstaan harde lelijke schaduwen. Ook een foto gemaakt in een te kleine ruimte of een te kleine fotostudio waar je dicht op de wand moet staan kan lelijke schaduwen geven

Weergave van wie je bent

Door tijd te nemen voor het maken van een profielfoto wordt je meer ontspannen en komt je natuurlijke zelf meer naar voren. Je ziet meer van je persoonlijkheid. Gebruik geen filters die de foto teveel veranderen. Dit kan een verkeerd beeld geven van wie je echt bent.

In de camera kijken

Dit lijkt simpel maar is het soms niet. Veel mensen zouden het liefst een beetje weg kijken van de camera. Dit kan een creatief beeld opleveren maar als mensen jouw ontmoeten middels je foto is het plezierig als je ze ook aankijkt. Mensen hebben het gevoel direct contact met je te hebben. Anders kan het erop lijken dat je de kijker niet serieus neemt. 

Scherp en duidelijk

Herkenbaarheid is belangrijk voor je profielfoto. Zorg dat de foto scherp en duidelijk is. Let er ook op dat de foto niet te wazig is, te korrelig, te donker of juist te licht.

Representatieve kleding

Zorgt voor kleding die uitstralen wie je bent en wat je functie is. Doe kleding aan die je tijdens je werk ook draagt maar dan net een tikkeltje meer. Natuurlijk verschilt dit wel per beroep. Dat je er verzorgt uitziet is misschien een open deur, maar kijk maar eens hoe anderen er uit zien in hun online profiel.

Recente foto

Gebruik je nog een foto van 10 jaar geleden omdat je daar zo lekker jeugdig lijkt, niet doen! Het is belangrijk een recente foto te gebruiken die een goede weergave geeft van hoe je er nu uitziet. 

Bovendien kan een profielfoto helpen om jezelf te onderscheiden van anderen en je persoonlijke merk te versterken. Door het kiezen van een unieke profielfoto die past bij je persoonlijkheid en interesses, kun je anderen laten zien wie jij bent en wat je te bieden hebt.

Is jouw profielfoto aan een update toe? Wij verzorgen dit met veel plezier.

Project specifieke Foto's

20220309-pamela051ps-vierkant
20230223-stevering-en-boegman215psbewerkt
20230310-vrijwilligerscentrale017psbewerkt
20220305-fam-dasselaar-1-vierkant

nieuws archief

Contactgegevens

De fotograaf van Doetinchem
Carlo Stevering Fotografie 

Ampèrestraat 11, 7006 RX Doetinchem

Tel: 06-25264366
E-mail: info@carlosteveringfotografie.nl

All Rights Reserved

Direct contact

© · Carlo Stevering fotografie